Marți, 22 Octombrie 2019 00:00

Comunicat de presă Președintele SA „Moldovagaz” invitat de Președintele Republicii Moldova pentru o întrevedere de lucru

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 18 octombrie 2019, Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban a fost invitat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon pentru o întrevedere de lucru. Au fost puse în discuție mai multe subiecte importante, dintre care ultimele evoluții pe piața gazelor naturale, negocierile cu SAP ,,Gazprom” și alte chestiuni legate de asigurarea bunei funcționări a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova.

Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” a informat Președintele Republicii Moldova despre faptul că există o înțelegere prealabilă cu SAP ,,Gazprom” pentru prelungirea actualului contract de furnizare a gazelor naturale, începând cu întâi ianuarie 2020, iar în cel mai scurt timp, părțile vor purcede la semnarea lui. În acest context, Vadim Ceban a menționat că sunt premise de reducere a prețul de achiziționare a gazelor rusești, începând cu anul 2020.

Cu referire la subiectul tranzitului gazelor naturale prin teritoriul Ucrainei, Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” a comunicat precum că acesta va fi asigurat. Semnarea contractului cu SAP ,,Gazprom” va prevedea inclusiv posibilitatea prelevării gazelor naturale din orice punct de livrare, chiar la hotar cu alte state, iar operatorii sistemelor de gaze a țărilor respective vor asigura transportul gazelor naturale până la hotarul Republicii Moldova, conform regulilor existente.

De asemenea, Vadim Ceban a informat Președintele Republicii Moldova despre acțiunile întreprinse de întreprindere în vederea asigurării transportului gazelor naturale în regim revers prin coridorul transbalcanic. Astfel specialiștii sistemului de transport gaze din cadrul a 4 state BRUA – Bulgaria, România, Ucraina și Moldova depun efort maxim pentru a găsi toate modalitățile posibile de a asigura transportul gazelor naturale, iar delegația SA ,,Moldovagaz” se află la Sofia pentru a susține colegii săi de la EAD ,,Bulgartransgaz”.

Un subiect aparte al discuției l-a constituit activitatea curenta a întreprinderii. Vadim Ceban a informat că actualmente în cadrul întreprinderii se desfășoară un audit intern, fiind depistate mai multe lacune în activitatea întreprinderilor fiice ale SA ,,Moldovagaz”. Președintele Republicii Moldova a salutat faptul că noua conducere a companiei întreprinde măsuri, inclusiv administrative, în vederea eliminării lacunelor și îmbunătățirii activității tuturor întreprinderilor fiice, inclusiv a SA ,,Moldovagaz”.

Citit 208 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2019 08:53
Login pentru a posta comentarii

Telefon de încredere

Nr tel. de încredere 
/0231/ 2-79-30

Centrul relații cu consumatorii

Referitor la întrebările apărute apelaţi "Centrul relații cu consumatorii":


m.Bălți, str.Sf.Nicolae, 43, tel:0231 52130
or.Rîșcani, str.31 August,38A, tel:0256 23881
or.Glodeni, str.Tricolorului, 10, tel:0249 23274
or.Fălești, str.Al.cel Bun, 21A, tel:0259 49001
or.Sîngerei, str.Buianov, 6, tel:0262 92404

Serviciu intervenţii gaze

Dacă simţiţi miros de gaze, apelaţi 904

Tariful curent

Pînă la 30m3 -4 705         fără TVA

Peste 30м3 - 4 895                                      fără TVA