Comunicate

Comunicate (4)

În cadrul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră", care a avut loc sâmbătă 02.11.2019, angajații SRL „Bălți-Gaz”, precum și a filialelor: „Bălți-Gaz”, „Fălești-Gaz”, „Sîngerei-Gaz”, „Râșcani-Gaz”, „Glodeni-Gaz” în componență deplină, au participat la plantarea arborilor, lucrări de completare cu puieți, scoaterea și sortarea acestora din pepiniere.

Scopul acestor acțiuni sunt cele de mărire a suprafețelor cu vegetație forestieră. Trebuie să conștientizăm, că este important să existe o continuitate a acestor activități, prin îngrijire, curățare, salubrizare a zonelor verzi, plantate sau semănate anterior, care la fel fac parte din spectrul de activități care îmbunătățesc calitatea spațiilor verzi de pe întreg teritoriul țării.

În total, au fost plantați în această zi peste 1300 de arbori.

SRL „Bălți-Gaz” în fiecare an contribuie la extinderea suprafețelor cu vegetație forestieră și înverzirea plaiului natal.


001

001

001

003

001

001

001

001

001

001

001

001

001

001

001

001

001

001

001

001

001

026

001

001

Comunicat de presă

Un incendiu puternic a avut loc pe 2 noiembrie 2019 în sectorul Botanica din mun. Chișinău. Focul a acoperit patru etaje ale unui bloc multietajat. Potrivit informațiilor preliminare, pompierii au evacuat 20 de persoane, inclusiv șapte minori. Cauzele incendiului nu se cunosc deocamdată, dar s-a identificat că blocul nu a fost încă conectat la încălzirea centralizată și mulți locuitori folosesc șemineuri electrice, ceea ce ar fi putut provoca un scurt circuit.

Serviciul intervenție gaze 904 al SRL ,,Chișinău-gaz” s-a deplasat imediat la fața locului și a deconectat alimentarea cu gaze a blocului pentru a preveni posibilele consecințe ale scurgerii de gaze.

SA ,,Moldovagaz” amintește tuturor consumatorilor săi despre faptul că în ultimii ani au avut loc mai multe tragedii din cauza nerespectării regulilor de securitate cu privire la utilizarea gazelor, principalul factor fiind cel uman.

În pragul sezonului de încălzire este important să amintim că trebuie să fie urmate doar câteva reguli simple, daca ați simțit miros de gaze:

1. Închide imediat toate robinetele instalațiilor de gaze!

2. Deschide ferestrele și ușile pentru a aerisi încăperea!

3. Asigură evacuarea tuturor persoanelor din preajmă!

4. Suna la 904!

5. Nu aprinde focul!

6. Nu fuma!

7. Nu conecta sau deconecta aparatele electrice și nu aprinde lumina!

8. Nu folosi soneriile electrice!

Pentru a preveni o tragedie trebuie să știi că:

1. Este interzisă conectarea la rețeaua de gaze naturale în lipsa specialistului ,,Bălţi-Gaz”!

2. Este interzisă instalarea cazanului, aragazului sau altor utilaje de gaze de o persoană nelicențiată! Este interzisă, inclusiv, reparația sau modificarea utilajelor de gaze!

3. În cazul unei defecțiuni tehnice, adresează-te la ,,Bălţi-Gaz”!

4. Este interzis să combini bucătăria cu camera de locuit!

5. Este interzisă instalarea sau transferarea aparatele de gaze la balcon!

6. În cazul sistării inopinate a alimentării cu gaze închide imediat toate robinetele arzătoarelor instalațiilor de gaze și suna la 904!

7. Este interzisă blocarea sistemele de evacuare și ventilare! Dimpotrivă, trebuie să te asiguri de circulația libera a aerului prin acestea și să ai grija de întreținerea lor!

8. Este interzisă folosirea aragazului fără să deschizi o fereastră, trebuie să te asiguri de fuxul liber al oxigenului în încăpere!

9. Este interzisă deconectarea de unul singur sistemul de protecție și de reglare automată a instalației de gaz!

10. Este interzisă părăsirea încăperii când folosești aragazul! Trebuie să te convingi că a fost închis corect aragazul, cît și robinetele de la utilaje!

11. Este interzisă utilizarea aragazele pentru încălzirea încăperii!

12. Este interzis ca oricine din persoane să doarmă în camera în care există instalații de gaze!

13. Este interzis să legi funii sau cabluri de conductele de gaze!

14. Este interzisă folosirea de către un copil și ca acesta să se joace în preajma instalației de gaze!

15. Este interzis de a căuta sursa scurgerii de gaze cu ajutorul focului!

16. Este interzisă utilizarea sobelor alimentate cu gaze dacă pe suprafața acestora au apărut fisuri!

17. Permite accesul în încăpere a angajaților secției de dispecerat și intervenție a ,,Bălţi-Gaz” la prezentarea legitimației de serviciu pentru examinarea și localizarea situației de avarie!

Pentru mai multe detalii accesați www.balti-gaz.md, sunați la 904 sau urmați instructajul regulilor de securitate la oficiul ,,Bălţi-Gaz” în biroul nr.220 din str.I.Franco,19/3 mun. Bălți.

ORICÂND ȘI ORIUNDE ȚINE MINTE – TU EȘTI RESPONSABIL DE VIAȚA TA ȘI A FAMILIEI TALE! FII PRUDENT ȘI RESPECTA ACESTE REGULI!

Pe 18 octombrie 2019, Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban a fost invitat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon pentru o întrevedere de lucru. Au fost puse în discuție mai multe subiecte importante, dintre care ultimele evoluții pe piața gazelor naturale, negocierile cu SAP ,,Gazprom” și alte chestiuni legate de asigurarea bunei funcționări a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova.

Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” a informat Președintele Republicii Moldova despre faptul că există o înțelegere prealabilă cu SAP ,,Gazprom” pentru prelungirea actualului contract de furnizare a gazelor naturale, începând cu întâi ianuarie 2020, iar în cel mai scurt timp, părțile vor purcede la semnarea lui. În acest context, Vadim Ceban a menționat că sunt premise de reducere a prețul de achiziționare a gazelor rusești, începând cu anul 2020.

Cu referire la subiectul tranzitului gazelor naturale prin teritoriul Ucrainei, Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” a comunicat precum că acesta va fi asigurat. Semnarea contractului cu SAP ,,Gazprom” va prevedea inclusiv posibilitatea prelevării gazelor naturale din orice punct de livrare, chiar la hotar cu alte state, iar operatorii sistemelor de gaze a țărilor respective vor asigura transportul gazelor naturale până la hotarul Republicii Moldova, conform regulilor existente.

De asemenea, Vadim Ceban a informat Președintele Republicii Moldova despre acțiunile întreprinse de întreprindere în vederea asigurării transportului gazelor naturale în regim revers prin coridorul transbalcanic. Astfel specialiștii sistemului de transport gaze din cadrul a 4 state BRUA – Bulgaria, România, Ucraina și Moldova depun efort maxim pentru a găsi toate modalitățile posibile de a asigura transportul gazelor naturale, iar delegația SA ,,Moldovagaz” se află la Sofia pentru a susține colegii săi de la EAD ,,Bulgartransgaz”.

Un subiect aparte al discuției l-a constituit activitatea curenta a întreprinderii. Vadim Ceban a informat că actualmente în cadrul întreprinderii se desfășoară un audit intern, fiind depistate mai multe lacune în activitatea întreprinderilor fiice ale SA ,,Moldovagaz”. Președintele Republicii Moldova a salutat faptul că noua conducere a companiei întreprinde măsuri, inclusiv administrative, în vederea eliminării lacunelor și îmbunătățirii activității tuturor întreprinderilor fiice, inclusiv a SA ,,Moldovagaz”.

Comunicat de presă

În vederea îmbunătățirii calității serviciilor prestate consumatorilor, furnizorul de gaze naturale, SA ,,Moldovagaz” împreună cu operatorii rețelelor de distribuție de gaze implementează proiectul de instalare a echipamentului de citire și transmitere a indicilor contorului la distanță, numit și radio modul.

SA ,,Moldovagaz” și operatorii rețelelor de distribuție de gaze au același scop: automatizarea tuturor proceselor, de la citirea datelor până la facturare și achitarea facturilor.

Introducerea noului sistem automatizat va reduce la minim greșelile de citire a datelor contorului, respectiv consumatorii vor achita exact cât au consumat. Controlorul nu se va mai deplasa lunar pentru citirea indicilor contorului, iar consumatorul nu își va mai face griji pentru transmiterea indicilor contorului, în cazul în care nu poate asigura accesul controlorului la locul de consum.

SA ,,Moldovagaz” deține un Program pe termen lung de instalare a echipamentului de citire și transmitere a indicilor contorului la distanță pentru toate nodurile de evidență ale consumatorilor din Republica Moldova. Implementarea programului începe în 2019, în mun. Chișinău, în colaborare cu operatorul rețelei de distribuție gaze SRL ”Chișinău-gaz”.

 

Notă:

Actualmente se utilizează 2 modalități de citire a indicilor contorului:

  1. 1.Citirea directă de către operator la domiciliul consumatorului;
  2. 2.Citirea indirectă prezentată de consumator.

Citirea directă de către operator are loc prin 2 modalități:

  1. 1.citirea prin fotografierea contorului la domiciliul consumatorului;
  2. 2.citirea la distanță prin radio modul.

În lipsa accesului la locul de consum, are loc citirea indirectă a indicilor, prin una din cele 4 modalități comode consumatorului:

-                indicii notați în factura de plată (se indica primele 5 cifre din cadranul negru al contorului);

-                indicii notați în internet banking;

-                indicii notați de Call Centru;

-                indicii transmiși prin pagina web www.chisinaugaz.md, în rubrica ,,Serviciul online de colectare a datelor”.

Telefon de încredere

Nr tel. de încredere 
/0231/ 2-79-30

Centrul relații cu consumatorii

Referitor la întrebările apărute apelaţi "Centrul relații cu consumatorii":


m.Bălți, str.Sf.Nicolae, 43, tel:0231 52130
or.Rîșcani, str.31 August,38A, tel:0256 23881
or.Glodeni, str.Tricolorului, 10, tel:0249 23274
or.Fălești, str.Al.cel Bun, 21A, tel:0259 49001
or.Sîngerei, str.Buianov, 6, tel:0262 92404

Serviciu intervenţii gaze

Dacă simţiţi miros de gaze, apelaţi 904

Tariful curent

Preț fără TVA, lei/1000 m3 - 4 298